Angleščina – jezikovni tečaj

tecaj-anglescineAngleščina je bila v moji mladosti nočna mora marsikaterega dijaka. Danes je takih vse manj. Marsikdo ne vidi neke koristi v učenju polinomov, limit ali zgodovine Celjskih grofov. Znanje angleščine pa nam pride prav vsak dan. Tega se zelo dobro zavedajo tudi današnji šolarji. Najbolj razširjen jezik na spletu je angleščina. Ljubiteljice mode niso omejene na nekaj slovenskih blogov in revij, novice o najnovejših modnih smernicah lahko dobijo takoj iz celega sveta. Najhitreje rastoča spletna tržnica AliExspress ponuja poceni artikle, ki so na dosegu vaše miške. Potrebnega pa je vsaj nekaj znanja jezika, da boste izbrali pravo velikost, material in naročili nekaj, kar bo na voljo v lokalnih trgovinah šele čez mesece. Se želite naučiti angleščine? Ste iz Ljubljane ali njene okolice? Potem je najboljše, da izberete jezikovno šolo Lingula. Kliknite na povezavo http://www.lingula.si/anglescina/ za več informacij.

Vsi ljubitelji računalniških iger vedo, da je za tovrstno zabavo poleg dobrega računalnika in hitrih refleksov potrebnega tudi nekaj znanja. Angleščina je jezik, v kateri poteka komunikacija med nadobudnimi igričarji iz celega sveta. Navdušeno tulijo v slušalke in dajejo napotke pripadnikom svojega klana, kako naj se priplazijo za hrbet virtualnemu sovragu. Bitke z mednarodno zasedbo lahko na spletu potekajo po več ur. Zagreti vojščaki med igro hitro pozabijo, da pravzaprav v praksi uporabljajo znanje, ki so ga pridobili v šoli in na tečajih.

Spominjam se, ko so mojo sošolko iz srednje šole pred leti obiskali sorodniki iz Švedske. Oba najstnika sta tekoče klepetala z njenim očetom v angleškem jeziku. Ona je le tiho sedela poleg in se dolgočasila. Fanta sta že davno odrasla moška s svojimi otroci.  Z veseljem bi ji razkazala Švedsko in jo predstavila sorodnikom, če bi se le uspela z njo dogovoriti za obisk. Žal pa angleščina ni bila nekaj kar bi se ji ljubilo učiti v mladosti. Danes pa ne najde časa za kak tečaj jezika. Morda bo šla na poceni izlet njena hčerka, ki ji angleščina ne povzroča težav. Ona bo lahko vprašala za pot do pravega  izhoda na letališču in si naročila taksi do sorodnikov.