Izdelava spletne strani z WordPress-om je enostavno opravilo

izdelava-strani-wordpressWordPress, ki je v osnovi blogerska platforma, je zelo uporabno orodje za postavljanje enostavnejših spletnih strani. Spletno stran si lahko postavimo sami, če imamo osnovno html znanje. Najboljše kar dobimo z uporabo WordPress-a je urejavalnik za samostojno in enostavno dodajanje prispevkov in njihovo urejanje. Poleg tega ponuja WordPress tudi na stotine enostavnih grafičnih predlog, ki jih lahko uporabimo zgolj z enostavno aktivacijo želene predloge. WordPress ponuja vsem uporabnikom tudi ogromno vtičnikov (ang. Plugins) s katerimi lahko razširimo funkcionalnost svoje spletne strani.

Izdelavo spletnih strani lahko prepustite tudi strokovnjakom. Podjetje Spletnik iz Ljubljane je pravi naslov za izdelavo spletnih strani.

Za tiste, ki bi želeli imeti malce bolj profesionalno grafično predlogo, so na voljo številne predloge na strani templatemonster.com za okoli 60 €. To pa je nekajkrat ceneje, kot če bi vam dizajn spletne strani naredili v kakšni spletni agenciji, ki se ukvarja z izdelavo spletnih strani.

Za začetek boste morali registrirati domeno (cena okoli 15€) in najeti prosto na strežniku, ki bo omogočal namestitev WordPressa. Cena letnega gostovanja je cca. 40 €. Sam WordPress je brezplačen! Ko imate zakupljen prostor na strežniku si ga lahko naložite preko nadzorne plošče (če to ponudnik gostovanja omogoča) ali pa si ga najprej prenesete na računalnik in nato preko FTP klienta na server na katerem ste zakupili prostor. Za namestitev WordPressa boste porabili le nekaj deset minut. Nekaj časa bo šlo še za samo namestitev oblikovne predloge in za osnovne nastavitve. Vsekakor pa je dejstvo, da boste imeli spletno stran postavljeno v uri ali dveh.