Kuhinja – središče doma

Kuhinja je eden najbolj pomembnih življenskih prostorov, ki ga velikokrat kar malce zanemarimo. Ni treba da je tako. Če šele urejate prostor ali imate to srečo, da je vaše stanovanj odprt prostor med kuhinjo in dnevno sobo dokaj veliko in ima, si lahko omislite kar povezan prostor, ki bo deloval kot celota.

Pazite le, da se odtenki pohištva ujemajo, tako v barvi kot v slogu. Lahko si recimo omislimo klasično kuhinjo s pridihom modernega. Kadar bi radi naredili prostor s pridihom modernega, a da ohrani svojo toplino in domačnost, si lahko privoščimo malo barvne podlage- recimo vijolična barva spodbuja tek in bo svetli kuhinji dala svoj značaj. Ni pa priporočljivo pretiravati z barvo, za začetek bo dovolj prebarvana ena stena- še vedno lahko dodajamo površino.

Če ste »srečkoti« z velikim in odprtim prostorom, si lahko privoščite kuhinjo čistih linij, ki bodo v velikem prostoru lepo opazne. Glamurozen videz pričarate kuhinji, če pod zgornjimi policami namestite razsvetljavo- lahko tudi led svetila, saj bo tako svetloba še bolj bela  in bo prostor kar izžareval svojo »energetsko čistost«. Moramo pa seveda paziti na ujemanje barv in sloga pohištva, če je kuhinja vidna iz dnevne sobe oziroma je kar del nje. Dodatki, ki jih naj ne bo preveč- malo je več- naj bodo taki, ki nam vzbujajo dobre občutke, lepe spomine in pozitivna čustva. Naj nam kuhinja postane središče doma