Potujte v Italijo in preizkusite svoje znanje italijanščine

V vseh italijanskih turističnih mestih si prav tako lahko pomagate z angleščino. Italijanščina spada med jezike, ki jo tekoče govori kar precej Slovencev, ki prebivajo ob meji. Prav tako je tudi uraden jezik v Slovenski Istri. Dobro poznavanje italijanščine omogoča govorcu še boljše spoznavanje načina življenja tako v Italiji kot v drugih italijansko govorečih državah. Svetujemo vam, da se vpišete v tečaj italijanščine.

Italija je zagotovo država, ki jo morate obiskati predvsem zaradi številnih zgodovinskih kot tudi naravnih znamenitosti. Popolnoma vas bo prevzela impozantna arhitektura, ki vas popelje stoletja nazaj v zgodovino. Številni muzeji, galerije so polni svetovno znanih umetnin ob katerih vam preprosto zastane dih. Če ne veste kam za konec tedna, vam zagotovo ne bo žal, če obiščete Benetke, v italijanščini poimenovane Venezia. T

isti, ki ste pripravljeni seči nekoliko oz. kar precej globoko v žep, si lahko oddahnete v kateri izmed kavarn na Markovem trgu, česar pa zaradi vrtoglavih cen ne priporočam. Pred obiskom Italije se lahko seznanite z osnovami italijanščine, kar je priporočljivo zmeraj, kadar vstopimo v tujo državo. Vsekakor je dobro imeti s sabo kakšen slovar, ki vam je v pomoč pri komunikaciji v italijanščini.