Tečaj španščine

Španščina je pri nas v medijih najbolj zastopana na televizijskih ekranih, kjer vrtijo številne telenovele. Res je, da se kar nekaj gledalcev ob gledanju telenovel nauči kar dobro govoriti španščino. Že po tem lahko sklepamo, da španščina za učenje ni preveč težavna. Zanimivo je pogledati tudi filmografijo najbolj znanega španskega režiserja Pedra Almodóvarja, ki je do zdaj prejel 2 oskarja, in sicer za filma Vse o moji materi (Todo sobre mi madre) in Govori z njo (Habla con ella). Če se želite naučiti španščine, vam svetujemo, da obiščete tečaj španščine.
Izmed špansko govorečih držav je Sloveniji najbližja Španija, ki jo letno obišče kar precej Slovencev. Še posebej aktualni so maturantski izleti, saj po napornem študijskem letu prija oddih na čudovitih sončnih plažah. Pri potovanju v špansko govoreče države je priporočljivo, da pred odhodom osvojite osnove španščine.

Na pot V Španijo pa se nikakor ne odpravite brez slovarja. Če govorite tekoče špansko pa je to še toliko bolje za vas, saj se lažje povežete z domačini ter na ta način globlje spoznate kulturo. Če potovanja niso vaša strast, lahko špansko kulturo in kulinariko spoznavate kar doma izpred naslanjača ter v kakšni španski ali mehiški restavraciji.