Vzmetnice niso zastarela oblika ležišča

Kadar nanese beseda na vzmetnice, marsikdo pomisli na ležišča z vzmetmi, kot smo jih poznali nekoč. Torej ležišča slabe kakovosti, v katerih je bilo nekaj velikih vzmeti, ki so slej kot prej poskrbele, da je spanec postal nelagoden in smo se zjutraj zbudili še bolj utrujeni, kot smo bili zvečer, pred spanjem. Res je, te vzmetnice so zastarele in že davno so jih nadomestila sodobnejša ležišča, izdelana iz sodobnih materialov ter s pomočjo sodobnih tehnologij. In tudi med najsodobnejšimi se najdejo vzmetnice, le da so te precej drugačne, kot so bile nekoč. Vzmetnice lahko kupite na naslovu http://www.dormeo.net/vzmetnice/.

Razvoj ležišč je pripeljal do tako imenovanih conskih ležišč, kjer ležišče ni po celotni dolžini in širini narejeno enako, temveč je razdeljeno v posamezne cone oziroma področja. Ta ponujajo različno oporo, glede na to, kateri del telesa naj bi pri spanju podpirala. In temu sledijo tudi sodobne vzmetnice, ki so v notranjosti razdeljene na več prekatov oziroma predelov. Tam, kjer naj bi bila podpora močnejša, so nameščene močnejše vzmeti.

Seveda so v sodobnih ležiščih z vzmetmi precej povečali tudi samo število vzmeti v ležišču. Nič več se v notranjosti ne nahajajo velike nerodne vzmeti, med katerimi je prostor polnjen zgolj s polnilom. To je povzročalo posedanje materiala in je vodilo v vdrtine na ležišču, ki so bile krive za slab spanec. Sodobna ležišča imajo vzmeti nameščene tesno eno poleg druge, da med njimi ne bi prihajalo do oviranja, pa je vsaka pospravljena v svoj žepek, ki jo ščiti.

Če torej nanese pogovor na vzmetnice, nikar ne mislite, da gre za nekaj zastarelega. Gre za sodobna ležišča srednjega razreda, ki so cenovno dostopna in so marsikomu izjemno všeč, saj so zelo dobro zračna. Veliko kupcev se ravno iz tega razloga raje odloči zanje kot za ležišča iz pene. Seveda pa tako kot vedno velja, da je treba ležišče najprej preizkusiti in ugotoviti, če nam je všeč, šele nato pa se odločiti za nakup. Kliknite na povezavo za nakup vzmetnic.