Kaj je reduktor?

reduktorReduktor je zobniško gonilo, ki prenaša moč in prilagaja vrtilni moment ter hitrost zahtevam delovnega stroja. Pogonski motor je priključen na vstopno gred reduktorja. Mehanski prenos vrtljajev in moči, se vrši preko notranjih zobniških parov. Več kot je zobniških parov, večja je prestava. Zobniški pari v reduktorju so lahko valjaste ali stožčaste oblike. Reduktorji so lahko eno ali več stopenjski. Vse je odvisno od prestavnega razmerja. Stopnjo zobniškega gonila predstavlja zobniška dvojica v ubiranju. V več stopenjskem zobniškem gonilu je več zobniških dvojic v ubiranju, med seboj pa so povezane tako, da zmanjšujejo vrtilno hitrost gnane gredi. Polževo gonilo je posebna izvedba, ki ima veliko prestavno razmerje.

Za reduktor se odločimo v primerih, ko želimo vrtljaje motorja zmanjšati ter hkrati povečati vrtilni moment. Reduktor prav tako omogoča spremembo smeri prenosa moči, saj so osi reduktorja lahko soosne ali pravokotne. Reduktorji imajo zelo široko področje uporabe, nepogrešljivi so pri pogonih transportnih trakov, dvigal, obdelovalnih strojev ter v raznih drugih primerih. Reduktorje lahko razdelimo po obliki in orientaciji vstopne in izstopne gredi. Pri vzporednih oseh imamo valjaste zobnike in sicer : valjaste zobnike z ravnimi zobnim, valjaste zobnike s poševnimi zobmi, valjaste zobnike s pučastim ozobjem ter valjaste zobnike z notranjim ozobjem.

Pri gredeh, katerih osi se sekajo, pridejo v poštev stožčasti zobniki. Gre za zobnik v obliki stožca, ki ima prisekan vrh. Največkrat zasledimo stožčast zobnik z ravnimi zobmi, stožčast zobnik s poševnimi zobmi, stožčast zobnik s puščastimi zobmi ter stožčast zobnik z ločnimi zobmi. Pri mimobežnih gredeh se uporabljajo hiperboloidne zobniške dvojice. Vijačne evolventne zobniške dvojice so valjasti zobniki s poševnimi zobni, zobnika v ubiranju imata isto smer poševnosti zob. Pri polžastih zobniških dvojicah gre za valjast ali globoiden polž. Reduktorji v nekaterih ponudbah omogočajo izbiro med aluminijastim ohišjem ali ohišjem iz sive litine. Pomembno je, da so modularni. Kar pomeni možnost prilagoditev različnim pogonskim agregatom. Odveč niso tudi nasveti in pomoč prodajalcev pri izračunu in pravilni izbiri.