Zamenjava upravnika je ključ do rešitve vašega problema

zamenjava upravnikaUpravnik je izjemno pomembna oseba v življenju vsakega etažnega lastnika večstanovanjske stavbe. Delo upravnika bistveno vpliva na kvaliteto bivanja v stavbi kot tudi na mesečne stroške, ki jih je potrebno redno plačevati. Zagotovo si vsak želi dobro kvaliteto za konkurenčno ceno. Vendar v praksi vedno ni tako. Ste tudi vi eden izmed tistih, ki so nezadovoljni z delom upravnika? Ste se skušali z njim pogovoriti, pa ste naleteli na gluha ušesa? Potem je zamenjava upravnika rešitev vašega problema.

Najpogostejše kritike na račun upravnikov so, da ne delajo v korist stanovalcev, ampak v svoje dobro. Običajno so svojeglavi in ne poslušajo stanovalcev. Pri izbiri izvajalcev so bolj pomembne prijateljske vezi med upravnikom in izvajalcem, kot pa cenovno ugodna ponudba. Za visoke mesečne stroške stanovalci običajno ne dobijo pojasnil, zaradi popolne neodzivnosti upravnika. Vse te kritike in nesoglasja, ki si običajno sledijo več mesecev ali let, pripeljejo do tega, da je zamenjava upravnika za mnoge zadnji izhod v sili.

Razrešitev upravnika mora potekati v skladu z zakonom in pravilnikom, zato mu je potrebno dosledno slediti. Ker je prekinitev pogodbe le redko soglasna, je potrebno biti še toliko bolj pozoren, da je zamenjava upravnika korektno in zakonsko pravilno izpeljana. Pri tem je potrebno biti pozoren na vse odpovedne roke, pravilno vročeno odpoved in sklep o odstopu pogodbe o upravljanju upravniških storitev. V času odpovednega roka sledi izbira novega upravnika in na koncu primopredaja poslov in sredstev rezervnega sklada.

Vse koristne informacije, ki vam lahko pridejo prav, lahko poiščete tudi na spletu. Če boste v iskalni ključ vtipkali zamenjava upravnika, boste dobili veliko navodil glede samega postopka. To pa istočasno pomeni za vas tudi iskanje novega upravnika. Na spletu je ogromno ponudnikov tovrstnih storitev in poiskati takšnega, ki bo delal v vašo korist, je resnično težko.