Župan Maribora Franc Kangler sprejel Dalajlamo

Župan Mestne občine Maribor Franc Kangler je v okviru srečanja »Maribor za mir – Nobelovi nagrajenci za mir v Mariboru« sprejel Njegovo svetost Dalajlamo. Na sprejemu v Mestni občini Maribor je župan Kangler Njegovi svetosti Dalajlami podaril sliko akademskega slikarja Rada Jerič z motivom Maribora in se še enkrat zahvalil za njegov ponoven obisk mesta. Njegova svetost Dalajlama je mesto ob Dravi že obiskal leta 2010, ko je številne obiskovalce na javnem predavanju v Dvorani Tabor očaral s svojo energijo in preprostostjo.

Dalajlama je županu podaril kipec Bude in kelih z jabolko ter se še enkrat zahvalil za topel in prisrčen sprejem v Mariboru, Evropski prestolnici kulture.

Njegova svetost Dalajlama bo tudi letos nagovoril obiskovalce na javnem predavanju v Dvorani Tabor. Predavanje z naslovom »Ohranjanje duševnega miru« bo danes, 16. maja ob 13.30 uri. Organizatorji vse obiskovalce obveščajo, da bo pred vstopom v Dvorano Tabor potekal rentgenski pregled in da je sedež v dvorani potrebno zasesti najkasneje ob 13.15. Obiskovalce naprošajo, da pridejo v Dvorano Tabor ob 13.00. Neposreden prenos predavanja bo na TV Slovenija 2, na uradni spletni strani www.mariborforpeace.si in spletni strani Mestne občine Maribor www.maribor.si.

Maribor – 16. maj 2012