Barvni in originalni tonerji

barvni-tonerjiDelo v pisarni je za nekatere polno izzivov. Nekako še obvladajo avtomat za kavo v skupni kuhinjici in se naučijo pisanja in urejanja besedil v Wordu ali drugem urejevalniku besedil. Uspe jim zamenjati papir v tiskalniku in pravilno oblikovati tekst za tiskanje. Prava mora pa so za marsikoga tonerji. Vsi, ki smo uporabe pisarniške opreme malo boj vešči, s tonerji ne zgubljamo kaj dosti časa. Saj, ko si videl en model tiskalnika, si videl pravzaprav vse. Zamenjamo jih brez posebnega razmišljanja. Odpreš tiskalnik, preveriš model tonerja, ga vzameš s police in tri minute kasneje tiskaš naprej. Potrebujete originalni toner? Kliknite na povezavo barvni tonerji.

Popolnoma drugače je, ko se k stvari spravi novinec. Najprej preveri, če so tonerji res prazni. Dvigne jih nad glavo, stresa in piha vanje. Prepozno ugotovi, da je od prahu iz tonerja njegova srajca zelo hitro postala veliko modernejša. Sprijazni se, da je zadeva res prazna in začne iskati pravo zamenjavo. Po možnosti odpakira iz neprepustne embalaže tri napačne tonerje, preden najde pravega. Odprti tonerji so seveda zelo kmalu neuporabni in jih lahko le vržemo stran.

Novinec prebere navodila in pravilno odstrani vse zaščite, ki jih imajo tonerji zato, da se prah ne raztresa med transportom. Pri tlačenju zadeve v tiskalnik živčno rine sem ter tja in skoraj polomi utore. Pri tem se še dodatno umaže in strese prah povsod, kjer ne bi bilo treba. Če imamo srečo so tonerji pravilno vstavljeni in lahko končno natisne tisto ponudbo, ki jo vsi čakamo. Ponosno s črnimi rokami zagrabi list ki je še dodatno zamazan z raztresenim črnilom iz tiskalnika in ga skoraj preda naprej stranki.

Ker so tonerji za marsikoga strah in trepet, smo dodali v uvajanje novih zaposlenih tudi rokovanje s tonerji. Ugotovili smo, da s kratko razlago in demonstracijo uporabe prihranimo precej stresa na dolgi rok. Še vedno pa se kdaj zgodi, da kdo za pomoč pri menjavi zaprosi strokovnjaka za ravnanje s tonerji.