Učinkovito proti izpadanju las

proti-izpadanju-lasIzpadanje las je povsem naravni proces nadomeščanja starih las z novimi. Na dan jih lahko izgubimo med 50 in 100. Ko se normalno izpadanje prevesi v prekomerno, je dobro razmisliti in ugotoviti, zaradi česa je do tega prišlo in kako se bomo borili proti izpadanju las. Najpogostejši krivci, ki proces izpadanja pomnožijo, so: stres, hormonske spremembe, nezdrava prehrana, bolezenska stanja ali uživanje zdravil s stranskimi učinki. Tudi menjava letnih časov lahko privede do prekomernega izpadanja. Kliknite na povezavo, če vas zanima uučinkovito orožje proti izpadanju las.

Redna in zdrava prehrana je prva stalnica, s katero lahko, v boju proti izpadanju las, naredimo zelo veliko. Na jedilniku naj bo veliko sadja in zelenjave, manj pa naj bo obrokov, kjer je v ospredju mastna, ocvrta, slana in hitro pripravljena hrana.

Nega las naj bo preprosta, vendar dosledna. Lase umivajmo z mlačno tekočo vodo. Lasišče med umivanjem zmasirajmo, saj s tem poskrbimo za boljšo prekrvavljenost. Lasje bodo posledično hitreje in lažje rasli. Izpadanje omilimo tudi z naravnim sušenjem las. Izogibajmo se številnim pripomočkom za oblikovanje las, kot so sušilci, likalniki in kodralniki. Nikakor ni priporočljivo česati mokrih las, saj so takšni dosti bolj lomljivi. Počakajmo, da se posušijo, nato jih razčešimo z glavnikom.

Če smo izpostavljeni stresnim situacijam, dnevno poskrbimo za sprostitev in umiritev telesa. Stres preženimo z meditacijo, glasbo, tekom.

Proti izpadanju las so priporočljivi tudi šamponi, maske ali paste, ki jih lahko pripravimo sami. Sestavine bodo naravne in zato še toliko bolj učinkovite. Učinkovita sredstva proti izpadanju las so: eterično olje rožmarina, timijana, sivke. Te pred umivanjem vmasirajmo v lasišče, pustimo, da nekaj časa delujejo in jih speremo z mlačno vodo. Namesto balzama lahko uporabimo kokosovo olje, ki bo naredilo mehke in voljne lase. Namesto vode lahko za spiranje las uporabimo kis ali sok aloe vere, ki je priporočljiv tudi za uživanje.

Na začetku, ko opazimo težavo, lahko v boju proti izpadanjem las veliko postorimo sami. Če pa po določenem času ne vidimo napredka, je najbolje, da poiščemo strokovno pomoč.

Za več informacij o izpadanju las kliknite tukaj.