Krema, ki zmanjša izrazne gube

krema-proti-gubamNekje okoli 35. leta je potrebna krema proti gubam, s katero se začne skrbeti za boljšo napetost kože in preprečevanje prvih gubic. Če pričnemo z nego pravočasno, bo krema proti gubam Lux Factor odlično delovala in če jo bomo kasneje zamenjali za nego proti gubam za višje starostne skupine, si bomo zagotovili, da bo koža našega obraza tudi v jeseni življenja še vedno videti mladostna in sijoča. Kreme proti gubam vsebujejo različne učinkovine, ki kožo hranijo, vlažijo, napenjajo in gladijo. Katere so najbolj pogoste?
Najprej k osnovam: vsaka krema, ne zgolj tista proti gubam, naj bi vsebovala sredstvo za zaščito pred UV žarki, torej zaščitni filter, ki preprečuje staranje kože zaradi sonca.

Vsaka krema proti gubam vsebuje retinol, ki je dejansko oblika vitamina A. Ta pomaga pri odpravljanju posledic staranja kože zaradi prekomernega izpostavljanja sončnih žarkov, je koristen proti aknavosti, predvsem pa je odločilen za tvorbo kolagena, ki je nujen za napetost kože. Kolagen lahko seveda uživate tudi kot prehranski dodatek, kar velja tudi za vitamin C – ta je bistvena sestavina krem proti gubam zaradi tega, ker ravno tako spodbuja nastajanje kolagena. Kreme z vitaminom C so še posebej pomembne pri kadilkah, pri njih pa je treba paziti, da se prehitro ne pokvarijo (v stiku z zrakom).

Drugi vitamin, ki naj bi se nahajal v vsaki dobri kremi je vitamin E. Tega ne vsebuje zgolj skoraj vsaka krema proti gubam, temveč tudi vse kreme, losjoni in mleko za telo, saj skrbi za elastičnost kože.

Ena najpomembnejših sestavin, ki naj bi jo vsebovala krema proti gubam je hialuronska kislina, ki se sicer proizvaja tudi v človeškem telesu, njena posebnost pa je, da skrbi za napetost in mehkobo, hkrati pa ščiti pred prostimi radikali ter skrbi, da se v koži zadržuje voda.
Glicerinska kislina skrbi za odstranjevanje odmrlih kožnih celic, zato je polt zaradi nje bolj sijoča, koencim Q10 pa deluje kot antioksidant. Pomemben je še vitamin B3 ter nekatere manj znane sodobne sestavine, na primer različni peptidi.