Uporaba MSM minerala

MSM oziroma metil-sulfonil-metan je prehranski dodatek, ki vsebuje organsko žveplo. Ta lepotni mineral se nahaja v vseh rastlinah, v izjemno majhnih količinah, zato ga z navadno prehrano ne zaužijemo dovolj. Posledice pomanjkanja lahko kaj kmalu opazimo, saj je MSM pomembni gradnik vezivnih tkiv, nohtov in kože, ki je naš največji organ. Koža nas ščiti pred vdorom mikrobov v organizem. Če bi le-ti imeli ustrezno vstopno mesto v naš organizem, bi v njem povzročili številne bolezni. To se lahko zgodi le, če je koža poškodovana in ni zmožna opravljati svoje zaščitne funkcije. Zato je pomembno uživanje mineralov, kot je MSM. S tem, ko bomo mikrobom preprečili vdor v organizem, bomo koži in ostalim organom naredili ogromno uslugo.

Kot smo omenili, je MSM mineral. Minerali imajo v našem telesu pomembno vlogo, tako kot vitamini. Če se odločimo za uporabo MSM-a, se moramo zavedati, da prehransko dopolnilo ni nadomestek za uravnoteženo, zdravo prehrano. Je le podpora, dopolnilo ob uživanju raznovrstne zdrave prehrane, ki poskrbi za naše dobro počutje in boljši izgled. Nenazadnje si tega želimo vsi, kajne?

MSM poskrbi za rehidracijo, kar je ključnega pomena po osmih urah spanja, ko je naše telo dehidrirano- še posebej po »prekrokani noči«. Dehidrirano telo ne more normalno funkcionirati, pa tudi naš videz ne bo svež in spočit. Če poznate nekoga, ki se vsak dan znova in znova potrudi, da vam pove, kako zelo utrujeni izgledate, je rešitev morda ravno MSM. Si predstavljate, kako lepo bi bilo po dolgem času slišati, da izgledate spočito in urejeno? MSM lahko uživate v tekočini. Odlično bo, če ji boste dodali nekaj kapljic limoninega soka. Če vam ta način uporabe ni všeč, ga lahko tudi vmešate v svojo najljubšo kremo, ki jo potem nanesete na telo. Ker koža posrka snovi, ki so na njej, bo MSM prešel v kožo in učinek bo enak, kot če bi ga popili s tekočino.