Pomivalno korito

Vas zanima kako skrbeti in vzdrževati kuhinjsko pomivalno korito? Umivalnik za kuhinjo je območje z gostim prometom v kuhinji, zato je pomembno, da poskrbite za to, da bo čim dlje časa videti čisto, lepo vzdrževan in s čim manj praskami ali ostalimi poškodbami. Metode, ki jih morate uporabljati za nego in vzdrževanje kuhinjskega pomivalnega korita ter čistila za odstranjevanje madežev in maščob so močno odvisne od materiala iz katerega je narejeno pomivalno korito (več na www.wereo.eu) .

Za pomivalna korita iz inoxa uporabljajte blaga, neabrazivna čistilna sredstva. Za čiščenje lahko uporabite toplo milnico in mehko vlažno krpo. Površine lahko obrišete s suho krpo. Ne uporabljajte topil, belil, kislin, blazinic iz jeklene volne in agresivnih kemičnih čistil. Trda voda lahko sčasoma povzroči madeže. Če se pojavijo, po vsaki uporabi umivalnik pobrišite do suhega s krpo. Madeže trde vode lahko na umivalniku odstranite tudi s kisom. Podpultna pomivalna korita so nameščena pod kuhinjski pult s pomočjo sponk, nosilcev ali lepila. Ker bo teža pomivalnega korita in vsega, kar je v njem visela s spodnje strani pulta, je pravilna namestitev takšnega pomivalnega korita ključnega pomena.

Nikar pa ne pozabite, da vam lahko zdrs težje posode iz rok pri umivanju povzroči resne poškodbe na umivalniku. To še posebej velja za keramične, emajlirane in steklene umivalnike.

Vaša glavna skrb pri nakupu novega pomivalnega korita je vrsta namestitve, velikost, cena ter material, iz katerega je narejeno korito. Številni spletni vodiči za nakup pomivalnih korit vas vodijo čez postopek izbire in vas tudi opozarjajo na kaj morate biti pozori pri nakupu, kdaj je koristno izbrati enojno in kdaj dvojno korito, kakšne so razlike med inoxom, keramiko, granitom in emajlom iz katerih so narejena korita, kako je najlažje vzdrževati in čistiti pomivalno korito, ki ga boste kupili. Vse te nasvete je seveda priporočljivo upoštevati, če želite imeti lepo in elegantno kuhinjo ter pred vašimi gosti pustiti dober vtis. Zavedajte se, da je pomivalno korito s kuhinjsko pipo eden najpomembnejših delov vaše kuhinje.